In dit onderdeel worden verschillende thema’s en begrippen nader toegelicht. Mocht je informatie zoeken over een thema dat met seksualiteit te maken heeft, maar nog niet vindbaar is op deze site neem dan gerust contact met ons op.

Wat is 'Grooming'?

Internet kan leuk zijn en veel mogelijkheden bieden. Toch zijn er op het internet, net als in het echte leven, ook mensen die verkeerde dingen doen. Dit zijn mensen die je lastig vallen en je vragen of je blote foto’s wilt sturen of je uit wilt kleden achter de webcam. Dit heet ‘Grooming’ en de mensen die dit doen heten ‘Groomers’. Grooming is kinderlokken via internet. Het is verboden en strafbaar.

Sexting

Sexting is het versturen en ontvangen van teksten, foto’s of filmpjes die seksueel getint zijn. Bijvoorbeeld een naaktfoto. Deze foto’s of filmpjes kunnen verstuurd worden met een Smartphone of met een computer of laptop. Sexting is spannend en gevaarlijk tegelijk.

Slachtofferhulp

Slachtoffer worden van seksueel misbruik is een ingrijpende ervaring en daardoor voor veel slachtoffers een trauma. Seksueel misbruik kan grote gevolgen hebben op verschillende gebieden: psychisch, lichamelijk en sociaal.

‘Leuke’ en ‘niet leuke’ geheimen

Geheimen kunnen leuk zijn, dat zijn de geheimen waar je blij van wordt. Je hebt bijvoorbeeld een verrassing voor je vriendje, of je hebt stiekem een dagje uit gepland voor je vaders verjaardag.

Aanraken: Oké of niet Oké?

Als je elkaar aardig vindt dan is het soms prettig om elkaar te knuffelen, een kus te geven of een schouderklopje te geven. Niet elk aardig gebaar van een bekende of familielid is dus seksueel bedoeld.