Hoe kunnen wij helpen?

Wij zijn dagelijks telefonisch te bereiken voor Informatie- en adviesvragen. Aan een éénmalige vraag omtrent informatie en advies zijn geen kosten verbonden. Als blijkt dat er behoefte is aan meer contactmomenten, dan worden er kosten in rekening gebracht. Het is per situatie verschillend hoe de zorgroutes lopen en of er vergoedingen aangevraagd kunnen worden. Wij denken graag met u mee, zodat de dienstverlening van het CSM zo snel mogelijk ingezet kan worden.

Groepstrainingen

Soms is het voor uw zoon/dochter/familielid/bekende fijn om in een groep te praten. Dan merkt hij/zij dat hij/zij niet de enige is met vragen of problemen die met seksualiteit te maken hebben. Bij het CSM kan bijvoorbeeld een training Girls Talk + gevolgd worden. Dit is een groepsprogramma van 8 bijeenkomsten voor meiden tussen de 14 en 21 jaar met een lichte verstandelijke beperking. Detraining gaat over onderwerpen als; seksualiteit, verliefdheid, grenzen aangeven. Er is ook eentraining voor jongens. Dit is de training Make a Move+

girls-talk-tmb-mini

Individuele gesprekken

Soms is het voor uw zoon/dochter/familielid/bekende prettiger om alleen met iemand te praten. We kunnen afspreken op een plek die voor hem/haar goed voelt. Bijvoorbeeld thuis, op school/werk, of op het kantoor van het CSM.

Wat is je JA waard, als je geen NEE kunt zeggen.